Најдолгиот тиквеник и најголемиот казан со супа од тиква ќе бидат приготвени на XIV Празник на тиквата во бугарскиот град Севлиево.

Помеѓу 11 и 14 октомври во Севлиево ќе се спроведат празниците на градот, пропратени со XIV Празник на тиквата и есенскиот саем.

За време на прославите, готвачот Ути Бачваров ќе ја измеша крем-супата од тиква за гости и граѓани на градот и ќе помогне во приготвувањето на најдолгиот тиквеник. Свои шеф-готвачи ќе испратат амбасади и компании за да го запознаат Севлиево со специјалитети од тиква од целиот свет.

loading...
Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO