Александар Талевски
Александар Талевски

Во врска со државниот празник во Република Македонија 11-ти октомври, Александар Талевски член на управниот одбор на Бугарскиот Културен Клуб-Скопје (БККС) и бивш пратеник на ВМРО-ДПМНЕ во парламентот (1998-2002)година на сопствениот профил на фејсбук jавно поставува интересни прашања, кои ТАТКОВИНА ги публикува во целост:

„Jас се запрашувам секој 11 Октомври еве веќе 30 години….

Зошто ги пречекале бугарските војски во Вардарска Македонија со цвеќе…..

Зошто во Вардарска Македонија ʺвостаниетоʺ каснело???

Зошто баш тогаш е сменет Методија Шаторов?

Зошто не може да се најде список на членовите на ПК КПМ помеѓу 1935 и 1941 година?

Зошто КПЈ го праќа Темпо на овие простори?

Зошто македонската делегација касни или нестигнува во Јајце на првото заседание на АВНОЈ?

Зошто кодификацијата на македонскиот јазик е дури во почетокот на втората половина на 20 век, кој е и каде е Венко Марковски?

Ве молам за квалификувани одговори……..Без празни фрази….ʺ

 

 

loading...
Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO