„Без оглед на времето, податоците покажуваат дека нашата земја сѐ уште се движи во рамките на 5 проценти очекуван раст. Само за првите 6 месеци има над 3,6 милиони туристи „, изјави министерот за туризам на Бугарија Николина Англкова за ТВ Нова.

„Се надевам дека и во рамките на месеците јуни-септември да го имаме тој 5% раст за кој се обложуваме во моментот“, рече Ангелкова.

Според неа, квалитетот на туристичкиот производ се зголемува секоја година. „Ова е евидентно од бројот на странски туристи кои ја посетуваат нашата земја“, додаде министерот.

Што се однесува до вработените во секторот, Анѓелкова рече: „Не можеме да се мешаме во определувањето на платите што ги предлага бизнисот“.

loading...
Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO