Димитар Димитров
Димитар Димитров

На договорите со Бугариjа и Грциjа им претходеше договор против државата, што се спроведуваше единаесет години. Имено последиците од него го прават главниот фронт на отпорот против споменатите два договора.

Станува збор за договр што се забрза во врска со обмислувањето на моделот на партиjата меѓу лидерот Груевски и Никола Кљусев и мене како негови советници. Советничката позициjа беше дека статутот на партиjата не е во согласност со Уставот и со европското право и дека треба да се реформира за да добиеме современа демократска партиjа, каква што е, на пример, германската ЦДУ.

Груевски категорички го одби нашиот предлог, без да даде своjа лична аргументациjа за тоа, туку повикувајќи се на професорот по политички науки Ѓорге Иванов коj го советувал пет пари да не дава за внатрепартиска демократиjа.

Целата колумна на професорот Димитар Димитров за ПРИЗМА може да jа прочитате тука.

 

loading...
Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO