Македонскиот министер за информатичко општество Дамјан Манчевски и грчкиот министер за дигитална политика Никос Папас, како и телекомуникациски оператори од Македонија и Грција следниот месец ќе одржат средба за конкретни решенија и временска рамка за почеток на процедурата за намалување на цените во роаминг меѓу Грција и Македонија.

На денешната средба на Манчевски и Папас во Софија, македонскиот министер го информирал неговиот грчки колега за меморандумот за соработка и предвидените активности за намалување на цените за роаминг со Бугарија, како принцип којшто може да се примени и со Грција.

loading...
Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO