Најголемите странски инвеститори во бугарската економија се од Европската унија, објави Емил Караниколов, министер за економија.

Странските директни инвестиции во земјата за периодот јануари-март 2018 година изнесуваат 179,1 милиони евра.

Меѓу десетте земји со најголеми директни инвестиции во Бугарија за 2017 година доминираат земјите од Европската унија и нема ниту една држава со преференцијален даночен режим. Најголемите нето директни инвестиции во земјата за јануари – декември 2017 година се од Холандија (875,7 милиони. Евра), Швајцарија (126,6 милиони евра) и Германија (94 милиони евра).

Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO