На 5 јуни 2018 година од 18:30 часот во УниКредит Студио во Софија е отворањето на изложбата „ТОЧКА НА БАЛАНС“, во која две млади бугарски сликарки Магдалена Николова и Сандра Стојчева, ќе ги покажат своите дела.

Изложбата jа разгледува рамнотежата како личен внатрешен процес кој го гради ликот на современата жена и се организира од здружение „Толку блиску, толку далеку“ во партнерство со УниКредит Булбанк и ќе претстави сликарство, кинетички објекти и видео инсталација.

Посебно во врска со вториот Глобален форум на жените лидери под покровителство на еврокомесар Марија Габриел во УниКредит Студио е и оваа изложба „ТОЧКА НА БАЛАНС“. Проектот е координиран од г-ѓа Снежана Јовева, со куратори Мила Старешинска и Нија Табакова.

loading...
Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO