Директорот на Агенцијата за царини Ѓоко Танасовски и директорот на „Бирото за јавна безбедност“ Лазо Велковски ќе потпишат протокол за побрзо движење на стоки денес.

Целта на протоколот е да ги уредува процедурите за брз проток на живи стоки, свежи производи, опасни материи, стока од Новиот компјутерски транзитен систем (НКТС) и празни камиони на граничните премини Табанце и Богородица.

Министерот за земјоделство, шумарство и аквакултура Љупчо Николовски денеска ќе разговара за придобивките од протоколот.

loading...
Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO