Просечната височина на Холанѓаните е 1,84 сантиметри. Тоа покажува публикуваната карта на Европа која ги прикажува нациите со највисоки мажи.

Второто место го делат Швајцарците и Германците со просечна височина од 1,81 см.

Заз нив се Финците, Данците и Чесите со височина од 1 метар и 80 см. Норвежаните, Австријците, Словаците и Естонците го заземаат десеттото место со просечна височина од 1,79 см.

По нив се Бугарите, Италијанците, Русите и Грците со просечна височина од 1,76 до 1,75 см.

На дното на листата се Турците, Португалците и Србите со 1.72 см.

loading...
Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO