Денес бугарскиот комесар за дигиталната економија и општество Марија Габриел и премиерот на Бугарија, Бојко Борисов ќе отворат во бугарската престолнина меѓународна конференција насловена „Формирање на дигиталната иднина на Европа: со високи перформанси за научни и индустриски апликации во ексклузивен размери“.

Конференцијата претставува клучен момент во процесот за обликувањето на дигиталната иднина на Европа. Бугарскиот еврокомесар ќе го претстави предлогот на Европската комисија за заедничката иницијатива EuroHPC за создавањето на која активно работи во последните месеци.

Настанот е заеднички организиран од страна на Европската комисија и Министерството за образование и наука во рамките на бугарското претседателство на Советот на ЕУ.

loading...
Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO