Новинари од американскиот ТВ канал One America News Network пристигнале во сирискиот град Дума, но не открија таму знаци за извршен хемиски напад, се вели во материјал кој тие го објавија на сајтот на ТВ канали и на YouTube.

Дописникот на ТВ каналот Пирсан Шарп раскажува дека разговарал со местните луѓе и посетил болница на место, како и епицентарот на хемиската напад, за кој раскажаа местни активисти. „Никој од луѓето со кои разговаравме во градот не слушнале или виделе нешто за таков инцидент“.

Тој исто така ги раскажува зборовите на дежурниот офицер на денот на наводниот ден на нападот. Според него на 7 април непознати влегле во земјата, викајќи дека има хемиски напад. Тие донесоа луѓе и почнаа да ги наводнуваат со вода, снимајќи сè со камера. Кога постапката заврши, тие ги собраа работите и си заминаа“, рече лекарот.

loading...
Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO