Опис: Фотографии на Бигорски манастир Свети Иван Предтеча, кој се наоѓа во западниот дел на Вардарска Македонија, меѓу градовите Дебар и Гостивар.

За повеќе информации за манастирот тука.

Автор: Георги Трајчев Георгимајков (1869-1945) е познат бугарски просветител, историчар, револуционер и фотограф; колега на Даме Груев и Пере Тошев во Прилепското бугарско училиште.

За повеќе информации за авторот тука.

За да го разгледате албумот во оригинал кликнете овде.

loading...
Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO