Група германски туристи ангажираа парна локомотива за патување низ Бугарија. Денес тие застанаа за една минута на железничката станица во старозагорското село Тулово, доаѓајќи од Русе и патувајќи за Банско.

Возот кој застана и на железничката станица во Стара Загора е од еден парна локомотива, четири вагони и една цистерна со вода за потребите на локомотива. Групата од Германија ќе потроши цела недела во земјата, патувајќи со обновени парни локомотиви на БДЖ по различни железнички пруги. Тие ќе имаат задоволство да патуват со еден од најстарите парни локомотиви, кој пристигнал во Бугарија пред 69 години, а пред 14 години бил реновиран. 

loading...
Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO