Изминатата година беше рекорд во историјата на градскиот аеродром на Софиjа. Бројот на патниците кои биле опслужени во текот на овој период е речиси шест милиони и пол (6 490 096), што претставува зголемување од 30,3% на годишно ниво, соопшти аеродромот во Софија.

Она што е извонредно е фактот дека рекордно зголемување за патниците е забележано секој месец од минатата година. Терминалот 1 има 36% од сите патници и Терминал 2 – 64%.

Традиционално, најсилните месеци во однос на бројот на патници што се сервисираат се јули, август и септември, со над 600 000 патници во секоја од нив.

Десетте најпопуларни дестинации во изминатата година се: Лондон, Милан, Варна, Рим, Амстердам, Брисел, Мадрид, Тел Авив, Франкфурт, Минхен.

loading...
Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO