Оваа година на чествувањето по повод 90 годишнината од херојската смрт на хероињата Мара Бунева на големо задоволство на ситe,  меѓу присутните беа и Евелина Александрова внучка на Тодор Александров, Рајна Дрангова внучка на Борис Дрангов и Елисавета Шапкарева внучка на Кузман Шапкарев.

На присутните од името на Бугарското здружение на родовите од Македонија се обрати потпретседателот на здружението Елисавета Шапкарева.

Пригодната реч на Елисавета Шапкарева може во целост да ја проследите на прикаченото видео.

ПРОМО ВИДЕО: СМИЛЕВО 2018
Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO