2018 година ќе биде клучна за Европа. Ако не ги добиеме од Европската унија  потребните финансиски средства за изградба на инфраструктурата, земјите од Централна Европа ќе се свртат кон Кина.

Ова го изјави унгарскиот премиер Виктор Орбан на економски форум организиран од весникот Ди Велт. Според Орбан, „Централна Европа мора да се справи со сериозните недостатоци во инфраструктурата“. „Во овој сектор има уште многу да се направи“, рече унгарскиот лидер.

Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO