Електричните автомобили Renault Zoe кои ќе превезуваат делегатите на Бугарското претседателство на Советот на ЕУ 2018 ќе бидат поставени на паркингот на Терминал 2 на Аеродромот Софија на 10 јануари во очекување да биде даден почеток на трансферите.

Со нула CO2 емисии во рок од шест месеци, автомобилите ќе обезбедуваат дневни трансфери на пристигнување за настаните од календарот на Бугарското претседателство гости на Софија од аеродромот до НДК и хотелите во кои се сместени.

Почеток на партнерството ќе дадат министерот за Бугарското претседателство на Советот на ЕУ 2018 Лилјана Павлова и генералниот менаџер на Рено Нисан Бугарија, г-дин Рено Пиреја.

Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO