Италија престанува да ги користи монетите од еден и два цента, според одлука на парламентарната Комисија за буџетски прашања.

Според тамошните власти, отстранувањето на ситните монети годишно ќе заштеди околу 20.000 евра. Итлијанската Влада троши милиони евра за производство на ситни монети откако го воведе еврото во 2004 година.

Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO