Боровец останува едно од омилените зимски одморалишта во Бугарија.

Стотици жители на Софија го искористија овој викенд да го посетат најстаро скијачко одморалиште во Бугарија, кое ги поздрави со убаво време. На падините има многу скијачи.

Хотелите се речиси полни, како и во повеќето од бугарските зимски одмаралишта, и тешко е да се најдат слободни места. Покрај домашните туристи, има и многу Македонци, како и традиционалните руски и англиски туристи.

Една од многуте атракции што ги уживаат младите деца се санки што се влечат од пони-коњчиња.

Љубопитна новина оваа година е дека во многу хотели работат млади Бугари од Украина и Молдавија кои ги поздравуваат гостите љубезно и насмеани. Покрај мајчиниот јазик, тие исто така владеат многу добар англиски и руски јазик, што е предност.

Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO