Излезе изданието на деветтиот албум на Еминем, 45-годишниот рапер го пушти Revival по 4-годишно молчење.

Во новиот албум музичарот избрал остри и теми кои го возбудуваат: политиката, борбата против популарноста, односите со неговите деца, неговата зависност од дрогата.

Во 90-тите години лириката на Еминем беше под влијание на сложени односи со неговата сопруга Кимберли Ен Скот, за која два пати се жени и со која ја одгледува неговата ќерка Хејли Џејд Скот. Три од песните во албумот тој ги посветил на 21-годишната Хејли, во нив тој се покајува дека раскажувал за неа во лирика и ја користел во гонењето за слава.

Во многу од парчињата во Revival раперот навестува дека тоа ќе биде последниот неговиот албум. „Можам да ја вратам славата, но не сакам. Ќе го пуштам овој последен албум и ќе завршам со сè … „, се исповедува пејачот.

Според експертите монолози на раперот се многу лични и емоционални. Во нив тој сака прошка од деца (освен Хејли тој има и неколку посвоени деца) и си спомнува за тешките моменти во болница, кога бил меѓу животот и смртта. „Насмевката е погодна за фотографиите. Секогаш потпирајте се еден со друг. Вечно ќе те сакам и ќе останам во твојата меморија. Знам дека никогаш нема да ме заборавиш. Само не се натажувај кога ќе си спомнеш „, пее Еминем за ќерка си во една од новите песни.

Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO