Треба да ги направиме комплементарни нашите економии и да се обединиме. Тоа го кажа македонскиот премиер Зоран Заев.

Можноста за постигнување на повисоки резултати за развој на инфраструктурата е причина за нашата врска, како и нашите врски со ЕУ. Верувам, Коридор 8 и 10 и се, што значи поврзување, ќе претставува дополнителна можност за економскиот развој на овој регион и ЕУ. Претседателството на Бугарија ќе помогне. Нема да ја пропуштиме можноста да ги интензивираме овие можности за да ги исполниме очекувањата на ЕУ и нашето приклучување кон него, додаде Заев. Тој нагласи дека дебатите и финансиските можности, коишто ги овозможуваат Светската банка, покажуваат сериозен интерес кон регионот. Треба да ги направиме комплементарни нашите економии и да се обединиме. Заедно да конкурираме на другите пазари, изјави Зоран Заев.

Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO