Во однос на богатството со витамин Ц во текот на најстудениот период од годината, киселата зелка е еден од најдобрите можни извори на овој витамин, што е во тесна врска со имунолошкиот систем.

Киселата зелка која настанува како резултат на процесот на ферментација е полна со добри бактерии кои го одржуваат здравјето на дигестивниот систем и го штити организмот од болести.

Сокот од киселата зелка е исто така најдобар лек против пијанството

Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO