Албанија е една од најпопуларните дестинации за Бугарите оваа година. Прекрасната природа, која е еден чекор подалеку и примамливо ниските цени се меѓу главните фактори за растечкиот интерес кон земјата.

Во текот на неактивната сезона, цените на сместување во Албанија варираат помеѓу 40 и 100 лева. Една недела, помината во Албанија, варира помеѓу 200 и 450 евра.

Меѓу најпосакуваните дестинации во Албанија се главниот град Тирана, Драч и „бисерот на албанската ривиера“ Влjора.


Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO