„Тесла“ веќе го остваруваат нивниот сон да произведува електрични автомобили за масите, пуштајќи го долгоочекуваниот  „Модел 3“, чија цел е нов свет со возила задвижувани без фосилни горива.

Првата пратка од фабриката во Фримонт, Калифорнија, беа дадени на клиенти, од кои повеќето се вработени во компанијата.

Основачот на компанијата и нејзин извршен директор Илан Муск објави дека ова е одличен ден за „Тесла“, велејќи дека „целта е да се направи одличен електричен автомобил“, која секој може да го купи „.

Според него, производството на електричниот автомобил, насочен кон поширокиот пазар со почетна цена од 35 000 долари, ќе се зголеми брзо. Идејата на компанијата е да произведува 5 000 примероци од „Модел 3“ неделно од есен и по 10 000 примероци неделно во 2018 година


Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO