Бугарскиот Културен Клуб-Скопjе (БККС), октомври месец 2008 година изготви Меморандум во врска со спорот за името меѓу Македонија и Грција. Истиот тогаш беше испратен до Претседателите, Премиерите и Министрите за надворешни работи на Република Македонија и 24 земји, како и до Претседателот на Европската комисија, Претседателот на ООН, Генералниот секретар на НАТО и Претседавачот на ОБСЕ.

Со оглед на актуелноста на овоj спор, коj долго време jа држи Македониjа надвор од евроатлантските интеграции, ТАТКОВИНА на своите читатели им ја предложува содржината на овоj Меморандум.

Меморандумот во врска со спорот за името меѓу Македонија и Грција може да го прочитате тука.


Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO