Лидерот на Социјалдемократскиот сојуз на Македонија (СДСМ) Зоран Заев изјави дека откако го добил мандат од претседателот Ѓорге Иванов ќе состави влада во најкраток можен рок.

Пред медиумите Заев посочи дека новата влада ќе биде проевропска и ќе обезбеди квалитетен начин на живот за сите граѓани во земјата, почитувајќи ја нејзината многонационалност и Охридскиот договор.

„Ќе работиме, како досега, со сето свое срце, за да ги отстраниме разликите, омразата и опустошувачките политики. Ќе се ангажирам со тоа што ќе работиме со сите и новата влада ќе биде на сите „, рече тој.

Во одговор на новинарски прашање Заев посочи дека ќе преговара со ДУИ, Алијансата на Албанците и Беса и сака сите овие партии да бидат учесници во новата влада.


Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO