Македонија излегува од политичката криза. Македонскиот претседател Ѓорге Иванов му додели мандат за составување на влада на лидерот на Социјалдемократскиот сојуз (СДСМ) Зоран Заев. Мандатот му беше врачен откако се отстранети пречките за тоа и се обезбедени гаранциите барани од Иванов за зачувување на интегритетот на земјата и нејзиниот устав.


Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO