Словенечкиот парламент едногласно ги усвои новите измени во Законот за пензионирање.

Промените гарантираат минимална пензија од 500 евра за сите лица кои наполниле возраст за пензионирање. Целта на новите измени во законот е да се обезбеди потребниот минимум за сиромашните пензионери и тие да немаат потреба да бараат дополнителни средства од државата.


Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO