„Не постои т. нар. Албанска платформа, има само “ платформа на Албанците од Македонија „, во која Тирана нема интервенирано „, рече албанскиот премиер Еди Рама во телевизиската емисија „Пет прашања“.

„Нема никаква платформа од Тирана, а само платформа на албанските партии, на кои им помогнавме. Имавме одделни средби со лидерите на албанските партии и го зедовме во предвид она што го рекоа „, посочи Рама.

Според Рама вистината е поинаква од она што го тврди претседателот на Македонија Ѓорге Иванов и ВМРО-ДПМНЕ. Рама додава дека не се согласил да се сретне со ниту еден лидер на партија за време на предизборната кампања.


Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO