Бугарските туроператори очекуваат бројот на украинските туристи во оваа летна сезона да се зголеми за 10% во однос на летото на 2016 година.

Во рамките на меѓународното саем за туризам UITT во Киев, Украина, која продолжува и утре, претставниците на туроператорите и туристичките агенции нудат соодветни механизми за проширување на понудата и нудење на целиот спектар туристички производи и можности кои Бугарија ги обезбедува на украинските граѓани, соопштија од МТ.

Последните анализи покажуваат дека гостите од Украина бараат најмногу морски одмор, планина, селски и еко туризам. Нивните интереси се насочени кон бањското лекување, сместување во хотел од висока категорија, организирање на детски кампови и користењето на разновидни дополнителни услуги, вклучувајќи патувања кон трети земји. Станува јасно исто дека украинските туристи ги претпочитаат паузите без храна.


Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO