Бугарија ќе присуствува на најзначајниот саем за туризам во светот ITB Берлин со национален штанд од 400 квадратни метри, организиран од Министерството за туризам. Берзата се одржува од 8 до 12 март 2017 година и во неа ќе се вклучи министерот за туризам доц. д-р Стела Балтова.

Таа ќе учествува во 7-та средба на ресорните министри „По патот на свилата“ на Светската организација за туризам на ОН, во дискусија на 9 март за потенцијалот на Бугарија како целогодишен туристичка дестинација и во други деловни настани од програмата, соопштија од Министерството за туризмот.

Меѓу главните производи и услуги кои Бугарија нуди на вниманието на професионалците и крајните корисници, се понуди за летен / морски одмор, културно-историски патувања, балнео- и СПА процедури, еко-, селски, планински патеки и др.

Земјата е меѓу долгогодишните учесници во салонот и се јавува во Берлин за 49-и пат. Во германската престолнина ќе се претстават уште бугарските EDEN дестинации – European Destinations of ExcelleNce („Најдобри / одлични европски дестинации“). Националниот штанд ќе привлекува посетителите со секојдневни дегустации на традиционални вина и производи, со изработка на типични симболи како мартеници и други атракции.


Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO