Јануари се покажува најстуден од 1964 година во Бугариjа. Средната температура за периодот е минус 6 степени, при вообичаена просечна температура за овој месец 5 степени. Овие вредности се измерени во Софија, каде што обично не е е ладно, а на различни места во земјата варираат.

Според метеоролози месецот ќе остане ладен во преостанатите денови, но минималните температури нема да падне драстично. Тие ќе се во просек од минус 12 до минус 7 степени, а максималните ќе се меѓу минус 3 и 2 степени. Такво ќе остане времето до 5 февруари, а потоа ни се очекува значително затоплување, како на места максималните температури ќе достигнат 10 степени.


Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO