Министерот за земјоделство и храна во оставка Десислава Танева ќе го отвори бугарскиот штанд на најголематат во светот Меѓународна изложба за земјоделство, храна и градинарство „Зелена седмица`2017“ во град Берлин, Германија. Форумот ќе се одржи од 20 до 29 јануари 2017 година.

Бугарија учествува за 28-ти пат со свој штанд со над 140 квадратни метри, каде што повеќе од 10 фирми ќе изложат свои производи. Меѓу производите кои ќе можат да бидат дегустираат од гостите на саемот се: храна, традиционални месни рецепти како луканка, филе „Елена“, роле „Трапезица“, „Кайсерован врат Тракија“, како и суджук, старец, отсечен, малина, капиново вино, био сокови и сирупи од јаболка, роза, арониjа, баз, малини, био ореви, еколошки мед, слатка, сушено овошје, биволско, овчо, козјо и кравјо сирење, кашкавал, чај, зачини и др.


Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO