Сегашниот црногорски претседател Филип Вујановиќ повика шефот на владејачката Демократска партија на социјалистите /ДПС/ Мило Ѓукановиќ да се кандидира на претстојните претседателски избори во земјата.

На 26-ти октомври 2016 година Ѓукановиќ најави дека нема да се кандидира за премиер председате на Црна Гора. Ова следеше по спроведените на 16-ти октомври парламентарни избори во републиката.

Според хрватскиот професор Стйепан Маловиќ „Мило Ѓукановиќ е најверојатен иден претседател на Црна Гора“.


Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO