Специјалната комисија го избра логото за бугарското претседателство на Советот на ЕУ во 2018 година. Тоа содржи три бугарски симболи – кирилицата, везот и бугарското знаме. Неговиот автор е Тодор Ангелиев кој собра 76 од 90 можни поени.

Во јавниот конкурс учествувале 180 уметници, вкл. Бугари кои живеат во странство, странци, многу студенти, како и луѓе со изграден авторитет.

Победникот добива 10 илјади лв. за авторските права.


Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO