Неколку дена по своjата премиера историската драма зазеде кината во Бугарија. Во последниот викенд над 14 000 гледачи избраа да го видат екранизирания заплет на Николај Хайтов. Ова е најсилниот премиер викенд за бугарски наслов од 2011-та година.

Филмот е рангиран и на трето место на листата за најуспешен дебитант во историјата на родното кино.

Зошто една мајка го остава детето и бега во гората? Која кауза чини повеќе од сопствениот живот и семејното огниште ? Одговорите на овие прашања и една поинаква перспектива ги носи „Војвода“ – најновиот бугарски филм на „Лента“, кој ги пренесе гледачите во еден симбол ичен момент од бугарската историја.

„Румена била многу луда, дива, итра како невестулка и инвентивна. Неверојатно е дека станува збор за вистинска личност. Румена војвода навистина постоела“, вели Зорница Софија, која е режисер и главна хероина во ајдучката драма.


Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO