Стопанските комори на Албанија и Косово зедоа решение за создавање на заедничка деловна канцеларија.

Таа ќе има за цел да им помогне на претприемачите при решавањето на нивните проблеми.

Кабинетот ќе започне со работа уште во следната недела, објавија на заедничката прес-конференција во албанската стоилица Тирана директорите на двете стопански комори Николина Јака од Албанија и Сафет Гърджалию од косовската камерата во Приштина.


Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO