Ова е втор голем снег од почетокот на зимата. Врнежите започнаа синоќа, затоа фирмите ангажирани со снегочистење, распоредиа специјализирана опрема за зимско чистење на определените 68 места во градот.

Обработени беа областите Панчарево, Витоша, Нови Искар, како приоритетно се обработуваат улици по кои се движи градскиот транспорт и главни улици во „Симеоново“, Бистрица, населбите Кътина, Балш и други. На терен работеа над 20 машини.

Чистење беше извршено и на планинските патишта „Драгалевци – Алеко“ и „Бојана – Златни мостови“ на планината Витоша.

Возачите да бидат внимателни и да возат со автомобили опремени за движење во зимски услови и со прилагодена брзина.


Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO