Мораме да признаеме фактот дека илјади борци на Исламска држава се враќаат назад во Босна и Херцеговина. Тоа рече хрватскиот претседател, Колинда Грабар Китаровиќ за време на посетата на Дубровник. Не треба да се подценува и уште еден факт – влијанието на одредени земји во Босна и Херцеговина. „Треба да се погледне вистината право во очи и да се соочиме со реалноста и последиците кои произлегуваат од враќањето на борците на идентификацијата од Ирак и Сирија.


Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO