Агенциjата “ РЕJТИНГ ʺ по порачка на 24 Вести спроведе анкета според коjразликата меѓу ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ се топи и знесува 1.5 проценти. 29.9 проценти од граѓаните се изјасниле за ВМРО-ДПМНЕ, а 28.5 за СДСМ.

148658Во албанскиот политички блок, најмногу од граѓаните се изјасниле за ДУИ-6.8 проценти, а по нив следуваат БЕСА со 3.2, ДПА со 2.8 и КОАЛИЦИЈА ЗА АЛБАНЦИТЕ со 2.7 проценти.

Она што е карактеристично е што као наближува датата на изборите се намалува процентот на неопределените, кој во моментов изнесува 8.5 проценти, а како неоределени се изјасниле 12 проценти.

Анкетата на Рејтинг е спроведена врз база на 1200 испитаници во периодот од 24-30 ноември.

loading...
Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO