Одморалиштето ги очекува своите гости на 17-ти декември

Боровец ќе ја отвори новата ски сезона на 17 декември, а овогодинешната сезона ќе премине под мотото „120 години: од Чамкорија до Боровец“.

Само тогаш дневната  лифт карта ќе чини 5 лв. Сите собрани приходи ќе бидат донирани на новосоздадениот  од „Бороспорт“ АД фонд, кој си постави за цел да го помага и поттикнува развојот на снежните спортови меѓу децата и младите во Самоков и регионот. Бесплатни ќе се ноќното возење и лекциите за деца и почетници до 12 години кои си  купиле карта за лифт  на денот на отворањето и ќе можат да учествуваат во лотарија за освојување на една од 120-те сезонски лифт карти по повод годишнината на одморалиштето. Водечките компании за производството на опрема за зимски спортови ќе информираат посетителите за новините и трендовите.

„Бороспорт“ објави дека како дел од инвестициската програма во вкупна вредност од 40 милиони. евра е изграден и проширен  системот за вештачко заснежаване со 175 топови за снег, езерце и пумпна станица во ски-центрите „Јастребец“ и „Ситњаково“ (Централен Боровец), како и во финалната делницата на патеката  „Јастребец 1“. Голем дел од патеката „Црвено знаме“ исто така е опремена со топови за снег и таа ќе може да се користи подолго време при  зима без снег.

„Одделивме  посебна зона за деца и санки во долниот дел на патеката“ Црвено знаме „, што овозможува безбедно возење санки одделно од скијачите и сноубордистите. Осветлувањето на оваа зона е предуслов да се претвори во омилено место за вечерни семејни прошетки“, коментира Снежана Дамјанова, маркетинг директор на „Бороспорт“. Од оваа година лифт картичките ќе можат да се полнат онлајн. „Тоа е големо олеснување, бидејќи го заштедува чекањето пред касите. Ги повикуваме нашите гости да ја искористат оваа можност, ќе заштедите драгоцено време за патеките. Од оваа сезона ќе можете да купувате на интернет и ски услуги – лекции од ски-училиште Бороспорт, детска градина, изнајмување на опрема „, рече уште Дамјанова..


Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO