Во Бугарија кон 17.00 часа на претседателските избори гласале околу 44,83%, вкупно – 3 063 732 гласачи. Во националниот референдум учествувале 39,15%, што значи дека 2 675 768 лица дале својот глас.

Во однос на гласови во странство ЦИК нема податоци во моментот. Во рамките на блиските часови ќе заврши гласањето во најоддалечените источни земји, каде има секции. Тоа се Нова Зеландиjа, Јапонија и други места.

Од ЦИК соопшти дека до 17.00 часа нај слабо са гласали во Крџали – 28,42%, а најмногу во Софија-област – 54,29%.

loading...
Сподели на социјалните мрежи
  • gplus

TATKOVINA.INFO